29. 5. 2024   |   svátek má Maxmilián
 

Výživová poradna › Pomazánka z Lučiny

Název Množství a jednotka
Lučina 250 g
majonéza 100 ml
cibulka 1 ks
křen 2 lžičky
vejce 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Lučinu promícháme s majonézou, přidáme natvrdo uvařená nakrájená vajíčka a nadrobno nakrájenou menší cibulku, promícháme a ochutíme nastrouhaným křenem. Mažeme na tmavé pečivo.

Tip:
Místo křenu můžeme dát lžičku sladké papriky.


 


RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...